STROKE. AVAGY EGY facebook POSZT MARGÓJÁRA

A facebook poszt képe

Korunk egyik népbetegsége, melynek összefoglaló neve: STROKE. Az érzet megreped és bevérzik, vagy az érzés elzáródik. Magyarországon 200-250 000 ember esik át agyi érktasztrófán, 18 000 embernek ez halálát okoz. A fiataloknál, sőt, a gyerekeknél előfordulhat, bármelyik nagyobb az időben, amikor a betegek betegségét képezik. Sajnos, áthidaló átesetteknek csak 0,6% -a részesül megfelelő ellátásban. Végezzen egy löket súlyosságát döntően befolyásolja, így az esetleges mennyi idő után telik el egy szakszerű kezelést, ezáltal kifejezve minden egyes számot!

Sajnos, a személyesen kapcsolatban áll vagyok, ész Édesapám segítségével, aki három diagnosztizált stroke-on esett át, mind magam felhasználhatja.

Mindezeket figyelembe véve alkottam meg egy facebook posztoton, 2019. október 26.-10. Óra 40 perckor. Négy nap múlva már áttekintett egy hárommillió áttekintést (3 000 000!). A közvetlen hozzászólásokból származó kitűnt, a betegség tesztjének és a betegének összegyűjtését, és ismerteti a nagyon igényes furgonokat, és elismeri a vezetői felsorolást, melyből kitűnik: Magyarországon minden család tagja.

Ezúton szeretném megkövetelni a számtalan nézetet, egy több, mint a második helyénvaló megfigyelést, egy több mint 700 hozzászólást, valamint egy több menta hétezer hasonlót, összesen többet, több mint 80 000 reagálást többször, mint egy 700 000-et érintve.

Különböző szeretném megköszönni a kb. 1 500 negatív visszajelzés (kéretlen tartalomként jelentést és bejegyzéselrejtést). Náluk nyilván nem történt ilyen esetekben a környezetükben, és nagyon rosszul jelennek meg a hírfolyamukban. Ezűton kérem elnézésüket, bár valószínűleg ez a posztom sem jelenik meg már egy hírfolyamukban.

S ha mindezek után valaki mégis kíváncsi az eredeti posztra, itt találja meg:

STROKE - facebook POSZT. A MEGTEKINTÉSHEZ KATTINTS IDE!

TANULJON NYELVET BÖNGÉSZŐBEN - INGYENESEN!

Itt egy méltán népszerű Duolingo kártyajáték - nem csak mobiltelefonokra. Az ingyenes alkalmazás immáron böngészőből származik.

A méltán népszerű Duolingo nyelvtanító alkalmazás, amelyhez a Magyarországon ingyenesen szükség van, és egy elmúlt évben be kell mutatni egy memóriakártyás változatot, amely eddig csak mobiltelefonon keresztül lehetséges. EZ Egy böngészőből elérhető version Jelent MEG, amelyhez belépni  Kell egy Tinycards oldalán (Kattintson Egy linkre), Majd Egy pár kérdésbő Álló "szintfelmérés" után kijelölhetjük a gyakorlatok kívánt témáit és kezdődhet a nyelvtanulás.

Ha más kor tudni szeretné a Windows híreit, kérjük, olvassa el a  Tanuljunk 45 felső Facebook oldalt.

 

SZÓLALJ MEG! - NYELVOKTATÁS AZ M5 TV CSATORNÁN

SZÓLALJ MEG!

Nincs lehetőséged nyelvtanárhoz járni? Vagy esetleg a pénzed hiányzik hozzá? A legtöbb itt egy lehetőség. Kapcsolódj meg, nézd meg a megadott időpontokban, vedd fel és nézd meg egy, a számodra kedvezőbb időpontban! Vagy nézd meg az  interneten egy tv műsort  amennyiszer csak szeretnéd!

Nyelvoktató sorozat - angolul, németül, franciául, olaszul, spanyoul, oroszul - minden hétköznap reggel 6: 00-6: 40 között, délután 15: 30-16: 20 között. Szombaton 12: 00-14: 25 között. Vasárnap - Szólalj angolul! - 11: 55-13: 20 között.

Erről NEM TUDSZ lemaradni!

Keress ezen a weboldalon  megfelelő segédanyagot a műsorhoz, Vagy ha angolul szeretnél tanulni, Keresd Fel a Duolingo oldalát  és kezdj gyakorolni! 

Egy tv oktatóműsor videanyagát találod:  ITT

Egy tv műsorprogramja:  ITT

KEZDD EL MÉG MA!

S ne feledd! Várom a sikertörténeteket:  ITT

S ne feledd megosztani ezt a fantasztikus lehetőséget:  ITT  🙂

 

LEVELEZŐTÁRSAT, BESZÉLGETŐPARTNERT KERESEL NYELVTANULÁSHOZ?

A levelezőtárs-beszélgetőtárs kereső oldalak aktív használata fantasztikus hatást gyakorolhat a nyelvtudásodra. Ha hajlandó vagy használni. Egy hatékonyság és egy gyors információ áramlásban rejlik, mivel egy klasszikus levélírásra gondolunk, egy megírt levelünk egy másodperc tört része alatt a levelezőpartnerünk gépén van, beszélünk nem élő (akár videós) kommunikációról is. Skype, Messenger, Whatsapp.

Első lépés: válaszd ki az általad szimpatikusnak tartott kereső oldalt. Az alábbiakban röviden leírtak párat:

Hello Talk - Mobiltelefon segítségével nyelvet tanulóknak kedvez ez az app amely AppStoreban és Google playen is elérhető. Az app gyakorlati tudást ígér, hiszen anyanyelvi szinten beszélőkkel cseveghetünk a segítségével. Ebben a kategóriában talán a legjobb alkalmazás a Hello Talk, egy vsecegőprogramon keresztül írogathatunk, a beszélgetést elmenthetjük, így a leírt kifejezések sem vesznek kárba. Bejelölheted, milyen anyanyelvű vagy, milyen nyelvű személyt keresel, de még számos más keresési szempontot választhatsz. Természetesen, itt is vannak magyarul tanulni szándékozók, akiknek pedig Te segíthetsz. Itt találod az alkalmazást: http://www.hellotalk.com/#en

INTERPALS - Levelező társakat kereshetsz. Olyan angol anyanyelvűeket is találhatsz, akik kedvesek és segítőkészek. Miután regisztráltál, érdemes kitölteni a profilodat angolul, hogy könnyebben Rád találhassanak! Itt találod: https://www.interpals.net 

 

SPEAKLANGUAGES - A Speak Languages szolgáltatásnak több mint 100 000 tagja van szerte a világból. Találj valakit, akivel gyakorolhatsz. Ingyenes regisztrálás. Itt találod: https://hu.speaklanguages.com 

CONVERSATIONEXCHANGE - Partnereket kereshetünk nyelvtanulásra ezen az oldalon. A program azt is megmutatja, ki lakik a közelünkben. Itt találod: https://www.conversationexchange.com/index.php?lg=en 

CONVERSATIONEXCHANGE - Partnereket kereshetünk nyelvtanulásra ezen az oldalon. A program azt is megmutatja, ki lakik a közelünkben. Itt találod: https://www.conversationexchange.com/index.php?lg=en  

 

Bővebb listát az alábbi linken találhatsz: NYELVTANULÁS "MEGSZÓLALÁST SEGÍTŐ OLDALAK" címszó alatt.

Második lépés: a szükséges és általában egyszerű regisztráció után állítsuk be profilunkat. Lehetőleg tegyél fel képet Magadról, de ne gyerekkori, vagy érettségi tablókép legyen. Írj barátságos stílusban Magadról, de légy rövid, lehetőleg pár mondatban mesélj Magadról.

Harmadik lépés: bátran írj rá bárkire, hiszen azért van fent, hogy nyelveket gyakoroljon. Ha válaszol, kérdezz rá lakóhelyére, hobbijára, munkájára. Ha úgy érzed, a kérdezgetés nem a Te stílusod, ne aggódj, idővel feloldódsz és belejössz majd. Nagyon fontos dolog, hogy minél több partnerre írj rá, hiszen nem biztos, hogy az általad kiválasztott partner válaszolni is fog! Egyébként is tapasztalni fogod, hogy egyszerűbb a leveleőtárs megtalálása, mint a kapcsolat fenntartása.

Harmadik lépés: minél gyorsabban válaszolj levelezőtársadnak, s lehetőség szerint térjetek át más platformra (Messenger, Whatsapp, Skype) így könnyebb lesz a kapcsolattartás, mobiltelefonon is tudtok kommunikálni (ha csak öt perc van rá, vagy pl. utazás közben), nem beszélve az élő kommunikációról - beszéd, videobeszélgetés. Ha félsz kiadni ezeket az elérhetőségeidet, nyiss bátran egy új Skype fiókot az új e-mail fiókodhoz, így abban az esetben, ha zaklatástól tartasz, ezeket könnyen kivédheted.

Remélem, ennyi információ elég az inuláshoz, légy bátor és kezdeményező!

Levelezőtárs kereső linkeket találsz az alábbi linken: NYELVTANULÁS

Kérlek, támogasd munkámat, hogy kedveled facebookos oldalaimat  Tanuljunk 45 felett  és az  Önálló nyelvtanulás  oldalamat és a  Duolingo Magyar  Csoportot Angol nyelvtanuláshoz zárt csoportba lehet kérni felvételét, ahol szintén sok hasznos tanácsot osztott meg már. Azt mondja, ha megosztja vagy kedveli a hozzászólások közzétett facebookos oldalát, ezáltal elősegítve, hogy több ember ismerje meg a tanulási lehetőségeket, amelyeket összegyűjtött.

HASZNÁLJ 20 GB TÁRHELYET ÉS KÜLDJ 5 GB-OS FILEOKAT!

Ingyenesen, regisztráció nélkül tudunk legfeljebb 5 GB-nyi adatot küldeni ennek a lapnak a segítségével - akár titkosítva is.

Ha jelenleg nincs elérhető online tárhely, itt van egy ingyenes felhőalapú szolgáltatás, amely elérhető mobil alkalmazással és max. 20 GB tárhelyet biztosít.

A pCloud, amely természetesen böngészőből és egy Google Playről  és egy App Store-ból  ingyenes letölthető alkalmazással érhető el.

A pCloud 10 GB-os ingyen tárhelyet biztosít minden új regisztrálónak, de néhány kattintással duplájára versenyezni, mivel néhány ismerősünk után 20 GB-os dokemtumot tölthetünk fel, amelyek méretét nem korlátozzák.

A max. 5 GB-os fájl elküldéséhez kattintson a pCloud Transfer  oldalra, majd kattintson a honlap bal oldalára, majd válassza ki a kívánt fájlokat, majd jobb oldalra írja be a címzett e-mail címét, középen pedig saját számunkra. Alul egy maximum 500 karakteres üzenetet írhatunk a fájlokhoz, ha szeretnénk, majd a "Send Files" feliratra kattintva el is küldhetünk.

A címzett e-mailben kap egy értesítést, amelyben egy "Donwload" feliratra kell kattintani, majd ugyanezt kell tenni a megnyitott új lapon. Kész, ezután már töltődik a fájl.

Ha máskor tudni szeretnél hasonló dolgokról, olvasd el a Tanuljunk 45 felett  Facebook-oldalt.

TANULJ NYELVEKET ÉS TALÁLJ BARÁTOKAT!

POLYGLOT CLUB

Ha teljesen kezdő, vagy haladó szinten állsz, s nyelveket szeretnél megtanulni, akkor ez egy közösségben helyezett! Új barátaid lesznek, új kultúrák fedezhetek fel ebben a nyelvtanító közösségi hálózatban.

Ez az oldal az alábbi címen található:

Tanulj angol, spanyol, francia, német, kínai, orosz, arab, portugál, olasz, japán, tamil, telugu és MÁS nyelvet INGYEN!

Találj nyelvi barátokat!

Vegyél részt nyelvtanító találkozókon az egész világon!

Javítani kell egy szöveget vagy egy mondatot!

Csevegj számítógépes kapcsolattal azonnal!

Nézd meg a nyelvtanító videókat!

Itt található az oldalon:  POLYGLOT CLUB

További nyelvtanulási lehetőségek:  Tanuljunk45felett

 

TANULUNK TANULNI (e-book)

TANULUNK TANULNI

Tanulj hatékonyan! Ez a füzetet tanulási gyakorlatokról, bevált módszerekről  egy osztrák pszichológus professzor írta. Tömör, könnyen érthető gyakorlatias tanácsok.


Az Osztrák Kultúrális Minisztérium ingyenes kiadványa.

Ingyen letölthető, szabadon terjeszthető és nyomtatható.
Ha tetszik és hasznos érzem, kérlek ajánlld tovább.

Prof. Giselherr Guttmann: Tanulunk tanulni ebook

Windowst használ? Indítsa újra! MÉG MA!

FONTOS FRISSÍTÉS

68 biztonsági rést tartalmaz egy szoftverfrissítési csomagban, és egy Microsoftban ki. Minden támogatott Windows verzió megtalálható, érdemes telepíteni egy frissítési csomagot minél hamarabb.

14 javítócsomag, amelyből 6 kritikus minősítést kapott egy Microsofttól. Összesen 68 hibát javíthat a novemberi csomagban, a Windows Vista, a 7., a 8.1 és a 10. verzióban, a Microsoft Office-ban, az Internet Explorerben és az Edge böngészője-ben, és több biztonságos frissítésre képes.

A frissítőcsomag kedden adta ki a céget, mostanra mindenkihez kellett érkeznie. A telepítés - ha nincs automatikusra állítva a kapcsoló - a Vezérlőpult Windows Update pontjában van lehetőség. Windows 10 esetén a Gépház Frissítés és Biztonsági Szekciójában található ugyanaz. A csomagok letöltése után már csak újra kell indítani a számítógépet, hibajavításokat telepítenek és aktiválódnak majd.

Ha máskor tudni szeretné a Windows híreit, lúgja ki a  Tanuljunk 45 felett Facebook oldalát.

DIGITAL WORKSHOP TANFOLYAM

OKLEVÉL

Kedves látogató! Sikersen elvégezte a Google Digital Workshop Online Marketing Alapjai kurzust a tegnapi napon, azaz 2016.11.01-én tettem le a vizsga, 48 éves fejjel, szóval semmi sem lehetetlen ...

A következő esetben tudom ajánlani MINDENKINEK ezt a minden elkötelezettség nélküli tanfolyamot. Ha ...

Szeretnéd növelni önbizalmadat. Előmozdítanád karriered. Váltani szeretnél, de nem ismered ezt a területet. Tudatosabban és hatékonyabban szeretnéd használni az internetet. Vállalkozásodat szeretnéd felfuttatni.

Nos, a fenti estetek bármelyikének fennállása esetén tekintse meg a Google által összeállított személyre szóló oktatási tervet! Végezd el Te egy tanfolyamot, hozzám hasonlóan. Lásd és értelmezze Te egy digitális világot másképp!

Keresd ITT  tanfolyamról további információkat!

BESZÉLGETŐPARTNERT KERESEL NYELVTANULÁSHOZ MOBILON?

MOBILTELEFONOS ALKALMAZÁS

A Hello Talk praktikus tudás ígér, hiszen olyan beszélgetőkkel beszél, akik anyanyelvű szinten beszélnek az adott nyelvet.

Hello Talk - Mobiltelefon segítségével könnyű tanulóknak ez az alkalmazás, amely AppStoreban és a Google Playen elérhető. Az alkalmazás praktikus tudást ígér, hiszen bármelyik nyelvi szinten beszélőkkel cseveghetünk segítséget. Ebben a kategóriában talán a legjobb alkalmazás a Hello Talk, egy csevegőprogramon keresztül írogathatunk, egy beszélgetést lehet megmenteni, így a leírt kifejezések sem veszznek kárba. Bejelölheted, milyen anyanyelvű vagy, milyen nyelvű személy keresel, de még számos más keresési szempont közül választhatsz. Természetesen, itt van vannak magyarul tanulni szándékozók, akiknek pedig Te segíthetsz. Itt találod az alkalmazásokat:  HELLO TALK

További nyelvtanulási lehetőségek:  ITT

MI MINDENT TANULHAT BIZTOS IDEGEN NYELVTUDÁS BIRTOKÁBAN?

NYELVTUDÁS ELŐNYEI

Magabiztos (főiskolai) külföldi nyelvtudással számos lehetőséget kapunk neves egyetemek (PENN, Johns Hopkins Egyetem, Michigan Egyetem, Stanford) kurzusaira történő beiratkozáshoz a következő közösségi e-learning rendszerben.

A Coursera több mint 2 millió taggal büszkélkedő közösségi e-learning rendszert kínál, ahol számos neves egyetem kurzusaira lehet jelentkezni online. Lehetünk pusztán megfigyelők, vagy aktív résztvevők, ezáltal teszteken keresztül mérik a megszerzett tudást. Sikeres eredmény esetén, online elismervényt kaphatunk. Hogy mi legyen az eszem? Internet kapcsolat, egy regisztráció és egy megszerzett biztos nyelvtudás (főleg angol). Mindezek birtokában az oldal segítségével idegen nyelven tanulhatunk, tetszőleges tematikus hallgatókat hallgatva, nyelvtudományunkat magas szinten alkalmazva és fejleszteni. Itt érhetünk el egy szolgáltatást:  COURSERA

Idegen nyelv ismerete ezen alkalmazások segítségével fejleszthet:  ITT

OSSZON MEG FILE-OKAT FELTÖLTÉS NÉLKÜL

FILE TRANSFER

Ha csak ideiglenesen szeretné megosztani a fájlokat, mappák egy-egy letöltés erejéig, s nem szeretné sehová sem tölteni, akkor próbálja ki egy STREAMBIN  szolgáltatást.

Ingyenesen és regisztráció nélkül tudjuk felhasználni egy weboldal szolgáltatását - a valós idejükkel elküldhetjük az általunk kívánt partnert fájlokat, mappákat, amelyek csak "szenteltek" akarunk.

Lépjünk fel a lapra, válasszunk ki egy megosztott mappát vagy fájlt, egy weboldal egy URL-t generál nekünk, amit el kell küldeni a partnerünknek. Ha ezt a kódot bemásolja a webböngészője címsorába, máris kérheti a file-ok letöltését. Nekünk nincs más dolgunk, mint azt gondolja, hogy miközben partnere a letöltést végzi, ne frissítsünk egy weboldalt, vagy zárjuk be.

Itt éri el a STREAMBIN  szolgáltatást.

GOOGLE - A KERESÉS VILÁGA - KERESÉS A VILÁGBAN

A KERESÉS VILÁGA

Van olyan közöttünk, aki nem használ még egy Google keresést (Google keresés)? Aligha. Rákeresnek nevek, szavakra, oldalakra vagy akár több szavas kifejezésekre. Az esetek nagyobbik részében megtaláljuk amit éppen keresünk.

Az internetes keresések 90% -aa Googel-en történik. A Google sikere abban rejlik, hogy hasznos tartalmat biztosít a felhasználók számára, ezáltal egyre többen használják. Ez a hír a Google kereső általános funkcióinak ismertetését szeretném eszközölni, tippek és trükkök, keresési könnyítések speciális funkciói csak a későbbiekben szeretném taglalni.

Hangsúlyozni szeretném, hogy az alább ismretetett oldalak minden felhasználó számára hasznosak, magyarázatuk és bemutatásuk közérthető, mindenki számára megtanulható. Tipp: ne egyszerre "együk meg" a teljes ismertetést, mentsük el a linket, térjünk vissza, próbáljuk ki a funkciókat, vagy térjünk vissza a Tanulni 45 felett weboldalára a további ismeretanyagokért. Feliratkozhatunk az oldal facebookos oldalára is egy "Kedvel" gomb nyomással, hogy az új tartalmak megjelenéséről értesüljünk itt.

A keresés működése - Tippek és trükkök - Funkciók - Történetek a keresésről. Ezeket az anyagokat itt érhetjük el a Google funkcióit bemutatva.

Google. A keresés világa

 

"OPEN HOUSE DOJO" középiskolásoknak

"OPEN HOUSE DOJO"

Középiskolák és érdekel az IT? Netán saját projektje van van? Szívesen dolgozik együtt egy világhírű cég profi fejlesztőivel és saját projektjeivel? Szeretnél egy LogMeIn mentoraival konzultálni, hogy tovább?

Nincs több kérdésünk! Gyere el LogMeIn által támogatott CoderDojoba és mutasd meg nekünk, mit tudsz! Fejlesztőink pedig együtt ötletelnek majd veled, hogy minél többet hozz ki magadból és a projektedből.

Feltételek, öszi időpontok és  JELENTKEZÉS ITT!

SZERETNÉD FEJLESZTENI SZÓKINCSEDET?

Sorozatok megtekintve fejlesztettek szókincsedet ezen a weboldalon. Gyerekműsorok, dokumentumfilmek vannak ezen a weboldalon, de elérhető angol nyelvű könyvek, ahol csak kattintson az ismeretlen szavakra.

Speechyard. Ezen a nyelvtanulóknak szóló weboldalon tökéletes angol felirattal és angol hanggal nézhetsz olyan sorozatokat, mint a Jóbarátok, Dr. House, Trónok harca, Dexter - limitált ideig (kb. egyrész naponta). Próbáld ki, a regisztráció ingyenes, ha pedig megtetszik a lehetőség, 60 dollárért (kb. 17 ezer Ft) előfizethetünk rá.

Amennyiben nem akarunk ennyit költeni és a nyelvtant is gyakorolni szeretnénk, a Duolingo magyarul is elérhető honlapján megtehetjük, vagy ezen a linken számos más lehetőség közül választhatunk nyelvtudásunk fejlesztése érdekében.

MEGÉRKEZETT AZ ÚJ OPERA BÖNGÉSZŐ

Ha nem akarod, hogy lássanak az interneten, Te viszont szeretnél mindent megnézni, akkor töltsd le, pár kattintás az egész. A mobilon már eddig is elérhető böngésző beépített virtuális magánhálózatot kínál.

Ezzel a frissítéssel az Opera 40 az első olyan böngésző, amely beépített virtuális magánhálózatot (VPN) kínál. A program lehetőséget kínál a reklámblokkok törlésére is szintén beépített reklámblokkoló segítségével, illetve gyorsabb, ezáltal energiatakarékosabb böngészést kínál. Ez hordozható eszközhasználat esetén jelenthet előnyt nekünk.

Ezen a videón megmutatják: csak pár kattintás az egész.

A programot itt töltheted le.

MODERÁTOROKAT KERES A YOUTUBE

A problémás videók kiválasztásához a felhasználók segítségét kéri a YOUTUBE. S a felhasználó ezért cserébe kap is valamit.

Heroes néven önkéntes moderátori programot indított a YouTube. Az önkéntes felhasználó feladata, hogy megjelölje a kifogásolható tartalmakat.

Munkájukért cserébe pontokat kapnak, s ezekért a pontokért különböző előnyöket kapnak a többi YouTube felhasználók előtt.

Jelentkezni a következő linken lehet:

 

YouTube Heroes program

 

DÍJMENTES ÚJSÁGÍRÓKÉPZÉS ANGOL NYELVTANULÁS FEJLESZTÉSSEL

Ha érdekel az újságírás, és egyben angol nyelvtudásod is szeretnéd fejleszteni, jelentkezz a HAMAROSAN KEZDŐDŐ, DÍJMENTES “English for Journalism” internetes kurzusra (massive open online course/MOOC)! Kattints a következő linkre, olvasd el a "Képzésről" bejegyzést a DÍJMENTESSÉGHEZ, majd kattints az “Enroll Now” gombra!

 

JELENTKEZÉS ITT

Ha szeretné értesülni az újdonságágairól, vagy csak szeretne weboldalt keresni, kérjen, kedvesítse az oldalt  facebookon vagy egy Twitteren:

 

facebook          Twitter