Blog

Sep. 13, 2016

 

Ma újabb változtatásokat, bővítéseket eszközöltem első weblapomon. S persze, ismét hanyagoltam ennek következtében a google tanfolyamának folytatását.

Remélem, a változtatások megkönnyítik az ide látogatóknak az eligazodást, az anyagok gyorsabb elérését.

Természetesen a bővítéssel párhuzamosan folyamatosan kutatok az interneten elérhető, lehetőség szerint magyar nyelvű digitális világunkat érintő tájékoztató, oktató anyagok után.

Amint tapasztalatot szerzek ezen anyagok könnyű elsajátíthatóságáról, beszámolok a tapasztalatokról és közzé teszem elérhetőségét.

Nem célom elrettenteni a kezdő felhasználókat az előtte feltáruló világtól, illetve mivel jómagam is kezdő vagyok e témában, s szabadidőmben szerkesztem ezt a weboldalt, így remélem, könnyen követhető lesz a weboldal és jómagam fejlődése.

Célom kedvet csinálni, motiválni, utakat, útirányokat mutatni, illetve bemutatni miért érdemes foglalkozni ezzel a témával, legyen az indok akár karrierépítés, akár személyes érdeklődés.

S a legfontosabb: mindezt (nem csak) 45 felett!


 

Sep. 10, 2016

 

Ezen weboldal létrehozására a google "Digigtal Workshop" DIGITÁLIS VILÁG ingyenes tanfolyama sarkallt.

A puszta kíváncsiság vezérelt. Ezt az oldalt a mai, kezdeti állapotra kb. hat óra alatt építettem fel úgy, hogy semmilyen előzetes gyakorlatom nem volt ebben a témában.

Ingyenes oldalt választottam első honlapom elkészítésére, megtapasztalva annak minden hátulütőjét.

Az alkalmazás kezelése roppant egyszerű, hamar megtanulható annak logikája, azonban az oldalakra (kivéve a blogokat) külső "linket" - azaz a világhálóra mutató hivatkozást - sajnos nem lehet beilleszteni.

Így sajnos követőim, olvasóim kénytelenek vagy a blogon közzétett külső linkeket használni, vagy a közismert "Copy"-"Paste" vagy  "Másolás"-"Beillesztés" vagy "Ctrl+C"-"Ctrl-V" parancsokat alkalmazni.

Sajnos, a blogon kívüli oldalakon csak és kizárólag a belső linkek használhatók.

Jelen tudásszintemnek azonban ez az oldal tökéletesen megfelel, remélem, hogy tudásom és igényeim bővülésével vagy ezen alkalmazás fizetős, vagy más szolgáltató ugyancsak fizetős szolgáltatását fogom választani.

A fényképek feltöltése érdekében az oldal saját, illetve a Pinterest ingyenesen hozzáférhető képeit használtam  https://hu.pinterest.com .

Használat közben rájöttem, hogy a fentebb ismertetett "Copy-Paste" parancs alkalmazásával mégis beilleszthetők a linkek, csak az alkalmazás "Insert External Link" gombja nem használható valamiért.

Sep. 10, 2016